Malzemeler:
2 adet temizlenmiş levrek
2 adet kuru soğan
2 adet defne yaprağı
3 adet patates
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz(tercihe göre değişir)
1 çay kaşığı karabiber
3-4 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 limon
YAPILIŞI:
Zeytinyağı,tuz ve karabiber bir kabın içinde karıştırılır.
Zeytinyağlı bu sos ile balıkların her yeri iyice yağlanır.Balıkların
karın kısımlarına birer defne yaprağı konur.
Kuru soğan ve limon halka
şeklinde ince ince doğranır. Patatesler parmak şeklinde kesilir.
Balıklar yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirilir.Tepsiye
dilimlenmiş soğan,patates ve limonlar da yerleştirilir.Kalan sos balıkların
üzerine dökülür.Tuz serpilir.Maydanoz dalları konur.Tereyağı küçük parçalar
halinde tepsiye konur.
Fırın kabının üstü hiç hava almayacak şekilde ıslatılmış pişirme
kağıdı ile güzelce kaplanır. Pişirme kağıdının kenarları fırın kabına güzelce
bastırılır ve hava alması önlenir.
Tepsi önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 40 dakika
pişirilir.
Maydanoz,roka ve maruldan oluşan yeşil salata ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder