Malzemeler
1 kilo un
2 yemek kaşığı
zeytin yağı
1 tane yaş maya
bir tutam tuz
Aldığı kadar
ılık süt veya su
Kızartmak için;
3-4 su bardağı
sıvı yağ.
YAPILIŞI;
Un, tuz, maya ve
zeytin yağı sırası ile yoğurma kabının içerisine konulur.
Azar azar ılık
süt ilavesi ile hamur yoğurulur ve ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur
hazırlanır.
Hazırlanan
hamurun üzeri kapatılıp, ılık bir ortamda 20 dakika kadar mayalandırılır.
Ardından
hamurdan küçük bezeler alınıp,elle veya merdane ile açılır ve hamurun orta kısmına küçük
bir delik açılır.
Bu şekilde tüm
hamur hazırlanır ve 10-15 dakika kadar dinlendirilir.
Tavanın
içerisine sıvı yağ konulur ve kızdırılır.Hamurlar kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.Sıcak servis edilir.
NOT:Trakya bölgesinde önemli günlerde yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder