Malzemeler;
3-4 adet orta boy patates,
1 adet havuç,
1 adet küçük soğan,
3 yemek kaşığı tereyağı,
5-6 su bardağı su (et suyu veya bulyon)
Yarım kutu sıvı krema, (100 ml)
Tuz, kırmızı toz biber,
YAPILIŞI;
Ufak doğranmış soğan,sarımsak ve küp doğranmış havuç tere yağında
hafif sotelenir.
Küp
doğranmış patatesler ilave edilir patates ve havuçlar yaklaşık 20 dakika
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyu başlangıçta az konur. Koyu olursa sonradan
sıcak su ilavesi yapılabilir.
Patatesler ve havuçlar piştikten sonra blendırdan geçirilir,
Kutu krema devamlı karıştırılarak ilave edilir. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika
daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Üzerine tere yağında kızdırılmış toz biber gezdirilerek
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder