Lezzetli Yemek Tarifleri

KREMALI PAPTATES ÇORBASI





Malzemeler;
3-4 adet orta boy patates,
1 adet havuç,
1 adet küçük soğan,
3 yemek kaşığı tereyağı,
5-6 su bardağı su (et suyu veya bulyon)
Yarım kutu sıvı krema, (100 ml)
Tuz, kırmızı toz biber,
YAPILIŞI;
Ufak doğranmış soğan,sarımsak ve küp doğranmış havuç tere yağında hafif sotelenir.
Küp doğranmış patatesler ilave edilir patates ve havuçlar yaklaşık 20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyu başlangıçta az konur. Koyu olursa sonradan sıcak su ilavesi yapılabilir.
Patatesler ve havuçlar piştikten sonra blendırdan geçirilir, Kutu krema devamlı karıştırılarak ilave edilir. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Üzerine tere yağında kızdırılmış toz biber gezdirilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder