MALZEMELER:
Köfte için:
500 gr köftelik kıyma
3 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
3-4 diş sarımsak
Tuz
Sosu için:
2 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kekik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
5 adet orta boy patates
2 Domates
2-3 yeşil biber
YAPILIŞI:
Soğan rendelenir,sarımsak ezilir ve köftelik diğer
malzemeler ile karıştırılıp iyice yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde istenilen boyut ve büyüklükte köfteler yapılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde istenilen boyut ve büyüklükte köfteler yapılır.
Patatesler soyulur, isteğe göre dilimlenir, yıkanır ve
süzülür bir kaba alınır.
Fırın kabına dilimlenmiş patatesler ile köfteler
dizilir.Aralarına dilimlenmiş domates ve biberler de serpiştirilir.
Sıvı yağda küçük doğranmış soğan pembeleştirilir.Salça,karabiber,
pul biber, kekik ve tuz ilave edilir, karıştırılır.Fırın kabına dökülerek eşit
şekilde düzgünce yayılır.
180 derece ısıtılmış fırına atılır.
Patatesler yumuşayıp, köfteler piştikten sonra fırından çıkarılır ve servis edilir.
180 derece ısıtılmış fırına atılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder