MALZEMELER:
1 kg kereviz
1 havuç
1 patates
Yarım bardak iç bezelye (konserve).
1- 2 avuç arpacık soğan
Yarım bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı şeker
limon
Tuz
YAPILIŞI:
Kereviz soyulur. Ortadan ikiye ayrılır.
Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır.Çukur yerleri üste
gelecek şekilde tencereye konur.
Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates
ve arpacık soğan zeytin yağında hafif kavrulur.
Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup
karıştırılır.
Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan
kenarlara serpilir.
İki bardak su ilave edilip orta ateşte
pişirilir.
Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder