MALZEMELER:
1 küçük boy karnabahar,
2 yumurta,
4 yemek kaşığı un,
1/2 su bardağı süt veya su,
Kızartmak için sıvı yağ,
Sos malzemesi:
1/2 kg yoğurt,
4 diş sarımsak,
Tuz,
YAPILIŞI:
Karnabaharın sert olan kısımları kesilir ve küçük dallara
ayrılır. Tuzlu su ile yaklaşık 7-8 dakika haşlanır, suyu süzülür. Fazla
yumuşamamasına dikkat edilir.
Yumurta, süt ve un iyice çırpılır. Haşlanmış karnabaharlar
bu bulamaca batırılır ve kızgın yağda kızartılır.Kağıt havlu üzerine
çıkartılır.
Tuz ile dövülmüş sarımsak, yoğurt ile karıştırılır.
Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder