Malzemeler;
1 kg dolma biber
1 su
bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı bulgur
3 tane
büyük kuru soğan
3 tane
domates
Tuz
1 yemek
kaşığı salça
Karabiber,yenibahar,kuru nane,kekik,dolma baharatı
1 kahve fincanı zeytinyağı+2 yemek kaşığı(tepsinin içi için)
YAPILIŞI;
Yemeklik
doğranmış olan soğanlar zeytin yağında pembeleşinceye kadar
kavrulur.
İyice
yıkanmış süzülmüş pirinçler ve bulgur eklenip kavurmaya devam
edilir.
Tuz,rendelenmiş 1 domates,salça ve baharatlar eklenip, üzerilerine 1 bardak sıcak su
ilave edilir.
İyice suyunu
çektikten sonra ocak kapatılıp demlenmeye bırakılır.
Temizlenip
yıkanan dolma biberlerin sap kısımları çıkartılır.İç
malzemesiyle doldurulur.
Biberlerin
ağız kısımları kesilmiş domates ile kapatılır.Yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirilir.Kalan domatesler de tepsi içine serpiştirilir.
Biberler tepsi içinde yuvarlatılarak her tarafının yağlanması sağlanır.(İstenirse üzerine çok az yağ gezdirilebilir)180 derecedeki fırında 20 dakika pişirilir.Ilık veya soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder