Lezzetli Yemek Tarifleri

BAZLAMA





















Malzemeler
2 su bardağı süt,
1 çay bardağı su,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı tuz,
1 paket toz maya veya yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un.
YAPILIŞI;
Derin bir kap içerisine bir miktar un koyulup ortası havuz gibi açılır.
Üzerine kalan malzemeler eklenip yoğrulur ve gerekirse un ilavesi yapılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurun üzeri nemli bir bez ile örtülüp 30 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan büyük bir parça kopartılıp beze yapılır.
Hafif unlu zeminde merdane yardımıyla kurşun kalem kalınlığında açılıp kase ile yuvarlak yuvarlak kesilir.
Isıtılmış teflon tava içerisinde önlü arkalı pişirilip tepsi üzerine çıkartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder