MALZEMELER.
1 büyük paket yumuşak margarin,
1,5 su bardağı şeker,
1 su bardağı yoğurt,
2 portakal kabuğu rendesi,
1 portakal suyu,
1 yumurta ( sarısı üzeri için),
1 paket kabartma tozu,
Yeterince un
YAPILIŞI.
Portakal kabuğu rendesi, yumurta, şeker ve yağ iyice
karıştırılır.
Yoğurt ve portakal suyu eklenir tekrar karıştırılır.
Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir yoğurularak orta
yumuşaklıkta hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, avuç içinde
yuvarlanır, hafif bastırılır. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye
dizilir, yumurta sarısı sürülür, 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder