Malzemeler;
1 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı
toz şeker,
1 su bardağı un,
4 adet yumurta,
Bir fiske tuz,
Bir çay kaşığı
vanilya (yarım paket).
YAPILIŞI;
Su, tereyağı,
toz şeker ve tuz tencereye alınır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya
başlayınca içerisine 1 su bardağı elenmiş un ilave edilip hızlı bir şekilde
karıştırılır.
Tencerede
toplanan hamur, 10 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirilir ve ocaktan
alınıp soğumaya bırakılır.
Hamur soğuyunca
içerisine vanilya ve 1 yumurta eklenip mikser yardımı ile çırpılır.
Hamura tekrar 1
yumurta daha ilave edilip mikser yardımı ile çırpılır.
Yumurtalar teker
teker ilave edilip hamura yedirildikten sonra, elde edilen yapışkan kıvamlı
hamur, sıkma torbasına doldurulur.İstenilen yerde kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder