Lezzetli Yemek Tarifleri

TEKİRDAĞ KÖFTESİ

 









MALZEMELER:

500 gr orta yağlı kıyma

500 gr koyun kıyma

iki dilim ekmek içi

1 adet soğan rendesi

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

1 diş sarımsak

bu malzemeler iyice karıştırılır ve dolapta 3-4 saat bekletilir.

Sonra ;

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı pul biber

ilave edilir ve tekrar yoğrulur.

2 çorba kaşığı 0 numara irmik ilave edilir ve tekrar yoğurulur,üzeri kapatılıp bir gece buzdolabında dinlendirilir.

Ertesi gün şekil verilerek yağsız tavada yada mangalda pişirilir.

Mangalda kesinlikle mükemmel oluyor hele bir de yanında taze pişmiş ekmek yada lavaş olursa

Yanında salça sos,köz biber,domates ve pilav gibi garnitürlerle servis edilebilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder