MALZEMELER:
500 gr orta yağlı kıyma
500 gr koyun kıyma
iki dilim ekmek içi
1 adet soğan rendesi
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak
bu malzemeler iyice
karıştırılır ve dolapta 3-4 saat bekletilir.
Sonra ;
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı
biber
1 çay kaşığı pul biber
ilave edilir ve tekrar
yoğrulur.
2 çorba kaşığı 0 numara
irmik ilave edilir ve tekrar yoğurulur,üzeri kapatılıp bir gece buzdolabında
dinlendirilir.
Ertesi gün şekil
verilerek yağsız tavada yada mangalda pişirilir.
Mangalda kesinlikle
mükemmel oluyor hele bir de yanında taze pişmiş ekmek yada lavaş olursa
Yanında salça sos,köz
biber,domates ve pilav gibi garnitürlerle servis edilebilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder