Malzemeler :
1Kalıp Sert Beyaz Peynir ( ...yaklaşık 750 gr )
Tuz
Yapılışı :
Süt iyice kaynatılır.
Peynirin de tuz oranı göz önüne alınarak arzu edilen oranda tuz ilave edilir.
Süt bir kenarda ılınmaya bırakılır. ( Yoğurt mayalanacak sütten biraz daha ılık olmalıdır. )
Biberler 3-
Doğranan biberler 1 litrelik kavanozun yarısını dolduracak kadar doldurulur.
Kavanozdaki biberlerin üzerini bir iki parmak geçecek kadar kırıklı sert beyaz peynir konulur.
Sütün ılıklığı önemlidir. Yoğurt için tercih edilen sıcaklıktan, biraz daha sıcak süt kavanozlara ağzına kadar doldurulur.
Kavanozlar sıkıca kapatılır.
Ters çevrilen kavanozlar, bir sofra bezi üzerine alınarak üzerleri sıkıca örtülür. Sofra bezi ayrıca bir iki kat örtüyle kapatılarak, kavanozlar yoğurt mayalar gibi mayalanmaya bırakılır.
Yaklaşık 2 gün bir kenarda mayalanmaya bırakılan kavanozlar, arada kontrol edilir.
Yoğurt kıvamından daha sıkıca bir kıvam bağladıklarında kavanozlar buzdolabına alınır.
10 Gün sonra yemeye hazır hale gelirler. Fakat, buzdolabında biraz daha uzun tutulursa lezzeti ve kıvamı daha artar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder