Malzemeler:
500 gr asma yaprağı
2 büyük kuru soğan
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı kinoa
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar yada dolmalık baharat
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağ)
Yarım dilimlenmiş limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Soğan küçük küçük doğranır ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.(Sıvı yağın kalanı daha sonra pişecek olan sarmaların üzerine konur.)
Soğanın üzerine salça,yıkanmış kinoa,bulgur,karabiber,nane, yenibahar ve tuz eklenerek karıştırılır.Üzerine çıkmayacak kadar su katılarak pilav gibi önce harlı,sonra kısık ateşte pişirilir.
Soğanın üzerine salça,yıkanmış kinoa,bulgur,karabiber,nane, yenibahar ve tuz eklenerek karıştırılır.Üzerine çıkmayacak kadar su katılarak pilav gibi önce harlı,sonra kısık ateşte pişirilir.
Suyu kaybolunca ocak kapatılarak demlenmeye bırakılır..
Yapraklar salamura ise kaynar sudan geçirilerek hazırlanır.Taze
yaprak ise kaynamış suya atılır.Alt üst edilerek yumuşatılıp çıkartılır.Suyu süzülene ve
soğuyana kadar bekletilir.
Hazır hale gelen yaprakların içine iç harcı konarak ince ince
sarılır.Kesilen sap kısımları tencerenin altına konur.
Sarılan yapraklar tencereye dizilir.Dilimlenmiş limonlar da
sarmaların üzerine yerleştirilir.Tencereye kaynamış tuzlu su ve sıvı yağ
eklenir.İsteğe göre 1 yemek kaşığı nar ekşisi katılabilir.Kalan yapraklar ile üzeri kapatılır.
15-20 dakika kısık ateşte pişirilir.
Kapağı açılmadan soğumaya bırakılır.Sarmalar ılık veya soğuk servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder