Lezzetli Yemek Tarifleri

MÜCVER















Malzemeler
4 rendelenmiş kabak,
3 yumurta,
1 su bardağı un,
Yarım demet taze soğan,
Yarım demet dereotu,
50 gr kadar beyaz peynir,
Tuz,
Karabiber.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
 YAPILIŞI;
Kabaklar rendelenip suları iyice sıkılır ve karıştırma kabına konulur.
İçerisine ince ince doğranmış olan dereotu, taze soğan, rendelenmiş beyaz peynir, yumurta ve kuru malzemeler eklenip karıştırılır.
Tavaya sıvı yağ konulur ve kızdırılır.
Hazırlanan mücver harcından 1 yemek kaşığı alınıp yağın içerisine bırakılır ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak inceltilir.
Arkalı önlü nar gibi kızaran mücver, fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt serili olan servis tabağına çıkartılır.
Tercihe göre yoğurt ile birlikte, sıcak olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder