Malzemeler
4 rendelenmiş
kabak,
3 yumurta,
1 su bardağı un,
Yarım demet taze
soğan,
Yarım demet
dereotu,
50 gr kadar
beyaz peynir,
Tuz,
Karabiber.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
YAPILIŞI;
Kabaklar
rendelenip suları iyice sıkılır ve karıştırma kabına konulur.
İçerisine ince
ince doğranmış olan dereotu, taze soğan, rendelenmiş beyaz peynir, yumurta ve
kuru malzemeler eklenip karıştırılır.
Tavaya sıvı yağ
konulur ve kızdırılır.
Hazırlanan
mücver harcından 1 yemek kaşığı alınıp yağın içerisine bırakılır ve kaşığın
tersi ile hafifçe bastırarak inceltilir.
Arkalı önlü nar
gibi kızaran mücver, fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt serili olan
servis tabağına çıkartılır.
Tercihe göre
yoğurt ile birlikte, sıcak olarak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder