Lezzetli Yemek Tarifleri

DÜDÜKLÜDE ETLİ NOHUT




Malzemler;
2 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
250 gr dana kuşbaşı
 1 tane orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4,5 bardak sıcak su
YAPILIŞI;
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır.
Ertesi gün et yıkanıp tencerenin içine alınır.
Çok harlı  ateşte az yağda etler çevrilerek pişirilir.Etler biraz yumuşayana ve saldığı suyu gidene kadar kavrulur. Daha sonra salça eklenip biraz kavurduktan sonra soğan ve geceden ıslattığımız suyunu süzüp bolca yıkadığımız nohutlar da ilave edilir.
Tuz eklenir, üzerini biraz geçecek kadar kaynar su eklenip kapağı kapatılır.
İlk önce harlı ateşte, düdüğü öttükten sonrada orta ateşte yaklaşık 30-35 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder