Malzemler;
2 su
bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
250 gr
dana kuşbaşı
1 tane orta boy kuru soğan
2 yemek
kaşığı domates salçası
1 tatlı
kaşığı acı biber salçası
tuz
2 yemek
kaşığı sıvı yağ
4,5
bardak sıcak su
YAPILIŞI;
Nohutlar
bir gece önceden ıslatılır.
Ertesi gün et yıkanıp tencerenin içine alınır.
Çok
harlı ateşte az yağda etler çevrilerek
pişirilir.Etler biraz yumuşayana ve saldığı suyu gidene kadar kavrulur. Daha
sonra salça eklenip biraz kavurduktan sonra soğan ve geceden ıslattığımız
suyunu süzüp bolca yıkadığımız nohutlar da ilave edilir.
Tuz eklenir, üzerini biraz geçecek kadar
kaynar su eklenip kapağı kapatılır.
İlk önce harlı ateşte, düdüğü öttükten sonrada
orta ateşte yaklaşık 30-35 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder