Malzemeler
20 kuru incir
2 su bardağı süt
1 su bardağı ceviziçi
1 çay kaşığı tarçın
2 karanfil tanesi
1,5 su bardağı su
¾ su bardağı tozşeker
Süsleme için;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
Yapılışı
Süt kaynatılıp ocaktan alınır. İncirler geniş bir kaba
dizilir, üzerine süt dökülür. Yaklaşık 1-1,5 saat bekletilir.Bu sürede incirler
sütü çekip lezzetlecektir. Ardından incirler suyla yıkanır ve fazla suları
süzülür.Cevizlerden bir bölümünü süsleme için ayrılır. Kalanları bıçakla iri
parçalar halinde kesilir. Tarçın ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırılır.
İncirlerin saplarının en üst bölümü kesilir. Alt bölümleri hafifçe açılır. İç
malzeme incirlere doldurulur. Yaklaşık 2 çay kaşığı ile bir incir
dolacaktır.İncir dolmaları bir tencereye dizilir. Üzerine su, şeker ve karanfil
taneleri konur. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir. İncirler
tencereden servis tabağına alınıp soğumaya bırakılır. Tencerede kalan şerbeti,orta
ateşte yarı yarıya inene kadar kaynatılır. Sonra bir kaseye alıp ılınmaya
bırakılır.Krem şanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır. Sıkma torbasıyla servis
tabağına sıkıp çiçek şekli verilir. Üzerine incirler dizilir. Onların üstlerine
de bütün cevizler sıralanır. Şerbet tatlı üzerinde gezdirilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder