Malzemeler;
8 adet
tavuk but,
4 adet
orta boy patates,
4 adet
sivri biber,
2 adet
domates,
2 kuru
soğan,
1 yemek
kaşığı domates salçası,
2 diş
sarımsak,
Sıvı
yağ,
Kekik,
Tuz,
Pul
biber.
YAPILIŞI;
Patatesler
soyulur ve yıkanıp elma dilimi şeklinde doğranır.
Domates
ve biberler, iri olacak şekilde doğranır.
Fırın
kabının içerisine butlar, patatesler, domatesler ve biberler konulup üzerine
sarımsaklar dilimlenir.
Kekik ve
tuz serpilip üzerilerine sıvı yağ gezdirilir ve güzelce harmanlanır.
Salça
bir kase içerisine alınır ve su ilave edilip salçanın açılması sağlanır.
Başka
bir tencerede küçük doğranmış soğanlar sotelenir ve üzerine salçalı su
dökülür.Tuz atılır.
Hazırlanan
salçalı soğanlı su tavukların üzerine dökülür biraz daha su ilave edilip üzeri
yağlı kağıt ile kapatılır.Yada kapaklı borcam
olabilir.
180°
fırında, üzeri kapalı olarak 1 saat pişirilir.
Ardından
10-15 dakika da üzeri açık olarak pişirilir ve fırında patatesli tavuk but
sıcak olarak hemen servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder