Malzemeler:
8 orta boy patlıcan
4- 5 soğan
1 demet maydanoz
1- 2 dal nane veya 1 çay kaşığı kurusu
2- 3 domates
2- 3 sivri biber
1 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Patlıcanların baş kısımları kesilip alacalı soyulur.Tuzlu
suda yarım saat bekletilir.Yıkanıp kurulanır.
Zeytin yağında hafif pembe kızartılır.
Tepsiye dizilir.
Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek
şekilde kesilir.
Yarım halka şeklinde doğranmış soğan,
sivri biber, sarımsak,zeytin yağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup
karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.
Kızartılan patlıcanın içine doldurulur.
Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.Ateşten
alınmadan 5- 10 dakika evvel tuz atılır.Ilık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder