MALZEMELER:
2 su bardağı şeker,
4 adet karanfil,
Dövülmüş ceviz veya fındık,
YAPILIŞI:
Kabak bütün alındıysa dilimlenir, iç kısmına gelen tarafı
sert dokuya kadar alınır, kabuğu soyulur. Soyması zor olduğu için hazır
dilimlenmiş kabak almanız daha iyi olacaktır.
Dilimlenmiş kabaklar bir kat şeker, bir kat kabak olmak
üzere geniş tencereye dizilir. Bir gece veya 5-6 saat bekletilir.
Tencere ocağa alınır, kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya
kadar pişirilir. Şerbetinin koyulaşması için bir süre kapak açık olarak
pişirilir.
Servis tabağına alınan kabakların üzerine biraz şerbet
gezdirilir, dövülmüş ceviz veya fındık serpilir. Kaymak ile servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder