Malzemeler
3 adet yumurta,
5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı elma sirkesi.
Yoğurt sosu için;
1 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Tuz.
Üzeri için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Pul biber,
Nane.
YAPILIŞI;
Yoğurt derin bir kap içerisinde güzelce çırpılıp, pürüzsüz
hale getirilir.
İçerisine tuz ve sarımsak rendesi ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanan yoğurt sosu, servis tabağına dökülür ve bir
kenarda bekletilir.
Derin yayvan bir tencereye su, tuz ve sirke konulup
kaynatılır.
Su kaynayınca ocağın altı hafif kısılır ve suya yakın olacak
şekilde yumurtalar kırılır.
Yumurtalar kaynayan suyun içerisinde 4-5 dakika kadar akları
pişene kadar pişirilir.
Pişen yumurtalar delikli kepçe yardımı ile yavaşça alınır ve
suyu süzülüp, yoğurdun üzerine yerleştirilir.
Yumurtaların üzerine kızdırılmış pul biberli yağ gezdirilip,
nane serpiştirilir ve hazırlanan çılbır sıcak olarak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder