YOĞURT TATLISI
Malzemeler;
3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti İçin ;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/4 limon suyu
YAPILIŞI
Yumurtalar çırpma kabına alınıp şeker ile birlikte köpurene
dek çırpılır. Yoğurdu ve sıvı yağı ilave edilir. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilya
eklenip mikserin düşük ayarı ile karıştırılır. Hafifçe yağlanmış ve biraz şeker
serpiştirilmiş tepsiye hamuru boşaltılır. Isıtılmış 200 derecede fırında tatlı
hamurunun altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Ardından hazırlayıp
soğuttuğunuz serbeti tepsiye dökerek tepsinin üzeri örtülür. Tatlı şerbetini
çektiğinde dilimleyerek servis edilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder