Malzemeler;
1 su bardağı su,
Yarım paket
margarin,
1 su bardağı un,
4 adet yumurta.
Kreması için;
2,5 su bardağı
süt,
3 yemek kaşığı
un,
1 su bardağı
şeker,
1 paket vanilya,
1 paket toz
krem şanti.
Çikolata sosu için;
1 paket hazır
çikolata sosu,
2,5 su bardağı
süt.
Profiterol Yapılışı
Su ve margarin
tencerenin içerisine konulup, kaynatılır.
İçerisine 1 su
bardağı un ilave edilerek, 5-6 dakika boyunca karıştırarak pişirilir ve ocaktan
alınır.
Soğuması için
bir süre bekletilir.
Soğuduktan
sonra, yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpılır.
Yağlı kağıt
serili olan fırın tepsisine, tatlı kaşığı yardımıyla top şeklinde konulur.
170° önceden
ısıtılmış fırında, 30 dakika pişirilir.
Bu zaman
sarfında, fırın kesinlikle açılmamalıdır. Aksı halde hazırlanan profiterol
hamuru sönebilir.
Profiterol hamuru
pişerken, kreması hazırlanır.
Süt, şeker, un,
ve vanilya tencerenin içerisine alınarak karıştırılır ve ocağa konulur.
Kaynayıncaya
kadar devamlı karıştırılarak pişirilir.
Kaynara çıkan
krema, 3 dakika kadar daha pişirildikten sonra ocaktan alınır.
Üzerine hemen
toz krem şanti eklenir ve mikser ile iyice çırpılarak, soğumaya bırakılır.
1 paket çikolata
sosu, sütle karıştırılıp, üzerindeki tarife göre pişirilir ve kenarda soğumaya
bırakılır.
Hazırlanan krema
içlerine doldurularak servis tabağına alınır.
Servis
tabağındaki profiterolün üzerine bolca çikolata sosu ilave edilir.
Profiterol
dolapta tamamen soğuduktan sonra servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder