Malzemeler;
6 adet orta boy patates,
1 çay bardağı süt,
1 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz,
Yarım kg havuç,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 su bardağı süzme yoğurt,
3-4 diş sarımsak,
Pul biber.
Yapılışı;
Patatesler haşlanır ezilerek püre haline getirilir, süt,
tereyağı ve tuz ilave edilir karıştırılır, Servis tabağına düzgünce
yerleştirilir.
Havuç rendelenir zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Patatesin üzerine düzgünce yayılır.
Yoğurt, süzme yoğurt tuz ile ezilmiş sarımsak karıştırılır,
havucun üzerine yayılır, düzleştirilir.
En son olarak üzeri pul biber ile süslenerek servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder