Malzemeler;
1 orta boy
karnabahar,
1 büyük soğan,
2 havuç,
200 gr. kıyma,
Yarım çay
bardağı zeytin yağı,
1 yemek kaşığı
salça,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul
biber.
YAPILIŞI;
Karnabaharlar
çok küçük olmayacak şekilde, çiçeklerine ayrılır.
Ayrı bir
tencerenin içerisinde, soğan ve havuçlar sıvı yağ ilave edilerek kavrulur.
Havuç ve
soğanlar yumuşayıp, kavrulunca üzerine kıyma ilave edilir.
Bu aşamada biraz
su ilave edilirse, kıymanın topaklanması engellenmiş olur.
Ardından 1 yemek kaşığı salça konulup, beraberce
kavrulur.
Yine çok az su
ilave edilip, üzerine tuz ve baharatları eklenir.
Daha sonra
üzerine karnabaharlar eklenip, karıştırılır.
Tencerenin
kapağı kapatılıp, kısık ateşte kendi suyu ile pişmeye bırakılır.
Biraz sulu
olmasını isterseniz de, su ilavesi yapabilirsiniz.
Karnabaharlar
piştikten sonra ocaktan alınır.
Pişen Kıymalı
karnabahar yemeği sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder