Lezzetli Yemek Tarifleri

HAMSİ BUĞULAMA


Malzemeler:
1 kg ayıklanmış hamsi
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet patates
1 adet limon
tuz, sıvı yağ
YAPILIŞI:
Hamsiler temizlenir.
Kılçıkları çıkarılmış ve yıkanmış hamsilerin üzerine tuz atılarak karıştırılır.
Fırın kabı  hafifçe yağlanır.Hamsilerin ikisi birbiriyle birleştirilerek tepsiye dizilir.
Hamsilerin üzerine piyazlık doğradığımız soğan,limon dilimleri ve patates dilimleri konur.Tuz atılır.
Bir miktar daha sıvı yağ gezdirdikten sonra üzeri pişirme kağıdı ile kapatılır.
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.

NOT:İsteğe göre domates dilimleri de kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder