Malzemeler:
8 adet kuru incir,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı un,
3 adet oda sıcaklığında yumurta,
1 paket kabartma tozu,
Şurup malzemesi:
1,5 su baradağı su,
1 yemek kaşığı nescafe,
1/2 su bardağı toz şeker,
Krema malzemesi:
2 yemek kaşığı nişaşta,
2 yemek kaşığı un,
5 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket krem şanti,
Yapılışı:
İncirler küçük doğranır, yumuşaması için suda bekletilir,
Yumurta ile toz şeker birlikte 10 dakika kadar çırpılır.Suda
yumuşatılmış incir, ceviz içi ve kabartma tozu ile birlikte elenmiş un ilave
edilir karıştırılır, elde edilen karışım
yağlanmış borcama düzgün bir şekilde yayılır.
180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Şurup için malzemeler karıştırılır.
Kekin üzeri çatal ile bir kaç yerinden delinir, hazırlanan
şurup yavaş yavaş dökülür.
Krema için krem şanti hariç diğer malzemeler ile krema
hazırlanır. Krema soğuduktan sonra krem şanti ilave edilir mikser ile 3 dakika
çırpılır.
Soğumuş olan kekin üzerine dökülür ve spatula ile düzeltilir.
Dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder