Lezzetli Yemek Tarifleri

KAKAOLU PANDİSPANYA
























Malzemeler
6 adet yumurta,
6 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı tepeleme un,
2 yemek kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 tutam tuz.
Kakaolu Pandispanya Yapılışı
Un, nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozu beraberce elenir.
Yumurta akı ve sarıları ayrı kaplar içerisine konulur.
Yumurta sarısının üzerine, toz şeker ilave edilerek mayonez kıvamında oluncaya kadar mikser ile çırpılır.
Yumurta aklarının içerisine de tuz ilave edilir ve mikser ile 10 dakika boyunca çırpılır.
Yumurta sarıları, yumurta akının içerisine ilave edilir ve spatula yardımı ile alttan üste doğru dikkatlice karıştırılır.
Ardından unlu karışım da ilave edilir ve yavaş hareketlerle karıştırılarak kakaolu pandispanya hamuru hazır edilir.
Karışım 25 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbının içerisine boşaltılır.
Önceden ısıtılan 170° fırında 30-35 dakika kadar pişirilir ve kürdan testi yöntemi ile fırından çıkartılır.
Oda ısısında ılındıktan sonra kalıptan çıkartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder