Malzemeler
6 adet yumurta,
6 yemek kaşığı
toz şeker,
3 yemek kaşığı
tepeleme un,
2 yemek kaşığı
kakao,
1 yemek kaşığı
tepeleme mısır nişastası,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma
tozu,
1 tutam tuz.
Kakaolu Pandispanya Yapılışı
Un, nişasta,
kakao, vanilya ve kabartma tozu beraberce elenir.
Yumurta akı ve
sarıları ayrı kaplar içerisine konulur.
Yumurta
sarısının üzerine, toz şeker ilave edilerek mayonez kıvamında oluncaya kadar
mikser ile çırpılır.
Yumurta
aklarının içerisine de tuz ilave edilir ve mikser ile 10 dakika boyunca
çırpılır.
Yumurta
sarıları, yumurta akının içerisine ilave edilir ve spatula yardımı ile alttan
üste doğru dikkatlice karıştırılır.
Ardından unlu
karışım da ilave edilir ve yavaş hareketlerle karıştırılarak kakaolu
pandispanya hamuru hazır edilir.
Karışım 25 cm çapındaki yağlanmış kek
kalıbının içerisine boşaltılır.
Önceden ısıtılan
170° fırında 30-35 dakika kadar pişirilir ve kürdan testi yöntemi ile fırından
çıkartılır.
Oda ısısında
ılındıktan sonra kalıptan çıkartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder