MALZEMELER
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
2-3 adet kırmızı biber
4-5 adet yeşil biber
200 gram beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
2-3 adet kırmızı biber
4-5 adet yeşil biber
200 gram beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI;
Kuru maya yoğurma kabında ılık su ve ılık sütle yumuşatılır.
Sıvıyağ, şeker, tuz katılır ve unu yavaş yavaş eklenerek
hamur yoğurulur.
Hamur mayalanması için kenara alınır.
İç harcı için biberler küçük doğranır ve ezilmiş peynirle
karıştırılır.
Mayalanmış hamur hafif yoğurularak gazı alınır ve pişerken
aşırı kabarması engellenir. Limon büyüklüğünde parçalar koparılır. Elle
tezgahın üzerinde oval şeklinde bastırılır. Bıçakla kenarlarına gelmeyecek
şekilde karşılıklı çizikler atılır. İç harç iki çiziğin ortasına konur. İki
kenar harcın üzerine kapatılır.
Karnıyarık poğaçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 dereceye ayarlanmış fırında
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder