Malzemeler:
4-5 adet
patlıcan
1-1,5 su bardağı
sıvıyağ
250 gr kıyma
1 adet kuru
soğan
2 diş sarımsak
1 domates
1 adet yeşil
biber
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 tatlı kaşığı
biber salçası
tuz, karabiber
YAPILIŞI;
Patlıcanlar
soyulup 2 cm .
kalınlığında yuvarlak halkalar şeklinde kesilir.
Üzerine tuz
serpip tuzlu suda 20-30 dk. bekletilir.
Patlıcanlar
soğuk suyla yıkanıp iyice kurulandıktan sonra ısınan sıvıyağda altın sarısı
renk alana kadar kızartılır. Yağı süzülerek kağıt havlu serili tepsiye alınır.
Diğer tavaya 3
yemek kaşığı sıvı yağ konur, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar kavrulur.
Üzerine kıyma
eklenip suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Kıymayı birkaç kez çevrildikten
sonra yemeklik doğranmış yeşil biberler de katılır.
Kıyma suyunu
çekince domates, salçalar ve baharatlar katılır ve birkaç kez çevrilerek
kavrulur.
Kavrulan kıyma
tepsideki kızarmış patlıcanların üzerine yayılır. 1 çay bardağı su eklenir ve
175 derece fırında 20-25 dk. pişirilir.
Servis tabağına
alınca üzerine maydanoz serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder