MALZEMELER:
3 su bardağı
buğday
Yarım çay
bardağı pirinç
1 su bardağı
kuru fasulye
1 su bardağı
nohut
1 su bardağı
doğranmış kuru incir
1 su bardağı
doğranmış kuru kayısı
1 su bardağı
kuru üzüm
2-3 kaşık kuş
üzümü
1 kahve fincanı
haşlanmış mısır
4 su bardağı toz
şeker
1 portakal
kabuğu(minik minik doğranmış)
1 portakal
(dilimler küp küp doğranmış)
1 sarı elma
(ince dilimler küçük doğranmış)
4-5 adet
Karanfil (bez kese içinde tencereye atılır)
Süslemek için;
1 çay bardağı
fındık
Tarçın
Nar
Antep fıstığı
Ceviz
Kuş üzümü
YAPILIŞI;
Bir gece önceden
fasulye ve nohut ıslatılır.
Bir gece önceden
buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır.
Ertesi sabah
fasulye ve nohut düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir ve kabukları soyulur
Buğday, üzerini
4 parmak geçecek kadar su eklenip, düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir.
Bu sırada kuru
meyveler başka bir tencerede yumuşayıncaya kadar 10 dakika kaynatılır.
Büyük bir
tencerede bütün malzemeler suları ile birlikte karıştırılır. Suyu yetersizse
sıcak su eklenir.
Hepsi kaynayınca
elma,portakal kabuğu,portakal,karanfil kesesi ve şeker katılır
10 dakika
kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Karanfil kesesi çıkartılır.
Kaselere
paylaştırılır.
Üzeri nar,
ceviz, fındık,kuş üzümü vb. ile süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder