Malzemeler;
3 adet yufka,
Yarım çay
bardağı sıvı yağ.
İç harcı için;
3 adet iri
patates,
Maydanoz,
1 yemek kaşığı
sıvı yağ,
Tuz.
Sosu için;
Yarım su bardağı
su,
Yarım çay
bardağı sıvı yağ.
Üzeri için;
1 yumurta
sarısı,
Susam.
YAPILIŞI;
İç harcını
hazırlamak için, patateslerin kabuğu soyulur ve iri iri dilimlenir.
Hafif tuzlu su
içerisinde yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Patatesler
pişince suyu süzülür ve çatalla ezerek püre haline getirilir.
Ilındıktan
sonra, üzerine ince doğranan maydanozlar ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave
edilip harmanlanır ve patatesli iç harcı hazır edilir.
1 adet yufka düz
zemin üzerine serilir ve her tarafı sıvı yağ ile yağlanır.
Yufka 2 ye
katlanır ve D şeklini alan yufka 6 veya 8 üçgen parçaya bölünür.
İki kat
halindeki üçgen yufkaların geniş kısımlarına patatesli iç harcından koyulur ve
kenarları içe doğru katlanıp rulo halinde sarılır.
Bütün yufkalar
aynı şekilde yapılıp bitirilir.
Hazırlanan
patatesli börekler buzdolabı poşetlerine konulup dondurucuya kaldırılır.
Pişirileceği
zaman dondurucudan çıkartılıp su ve sıvı yağ karışımına bulanır.
Sos içerisinde 1
dakika bekletilip, çıkartılır ve fırın tepsisine dizilir.
Hazır olan
patatesli buzluk böreği üzerine son olarak yumurta sarısı sürülüp susam
serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış
180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından
çıkartılan çıtır buzluk böreği sıcak olarak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder