Malzemeler:
3
yumurta
1 su
bardağı şeker
1 su
bardağı sıvı yağ
1 çay
bardağı süt
1 su
bardağı irmik
1 su
bardağı siyah haşhaş
1 su
bardağı un
1
kabartma tozu
1
vanilya
Şerbeti
için:
1,5 su
bardağı şeker
2 su
bardağı su
1 tatlı
kaşığı limon suyu
Üzeri
için:
2 paket
krem şanti
1,5 su
bardağı süt
YAPILIŞI:
Önce
şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Geniş
bir kabın içine yumurtalar kırılır.Üzerine şeker eklenerek karıştırılır.Sonra
yağ ve süt eklenir.Sırasıyla kuru malzemelerden un,irmik,haşhaş,kabartma tozu
ve vanilya da eklenerek karıştırılır.
Hazırlanan
karışım yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.(Farklı model tepsilere de
dökülebilir)
180
derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Fırından
çıkan tatlının ilk sıcaklığı gidince hazırlanan şerbet üzerine dökülür.Şerbeti
çekene kadar bekletilir.
Üzeri
için krem şanti ve süt birlikte karıştırılarak krema hazırlanır.Şerbetini çeken
tatlının üzerine isteğe göre süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder