Az yağlı
yada yağsız yoğurt
Kaya
tuzu
Süzmek
için bir bez torba
YAPILIŞI:
Yoğurt,
bez torba içine dökülür.Suyu çıkana kadar bekletilir.
Bir gün
süzüldükten sonra torba üzerine bir taş konur ve 1- 2 gün daha suyunun çıkması
için beklenir.
Bu
aşamadan sonra yoğurt yumuşak bir peynir kıvamına gelmiştir ve 5 kg yoğurttan
yaklaşık 1-1,5 kilo bir şey kalmıştır.
Kalan
süzülmüş yoğurt bir tepsiye alınır üzerine kaya tuzu eklenerek yoğrulur. Tuz
eklenmesinin nedeni raf ömrünü uzatmak içindir.
Daha
sonra yoğurt ele alınarak misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılarak tepsiye
dizilir. Üzerine ince bir bez örtülerek
güneşte kurumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder