Malzemeler;
4 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
YAPILIŞI;
Öncelikle bu malzemeler (ceviz hariç) büyük bir teflon tencerede
yakmadan iyice kavrulur.
Kavururken kadayıflar topaklanıyorsa telaş edilmez.
Kısık ateşte sabırla karıştırarak kavrulur.
Rengi dönüp istediğimiz hale gelince cevizi ekleyip altın
kapatılır.
Muhallebi için;
Krem şanti hariç tüm malzeme karıştırılır.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Muhallebimiz soğuyunca krem şanti eklenip çırpılır.
İster resimdeki gibi ister büyük borcama tatlımız bir sıra
kadayıf bir sıra muhallebi olarak yayılır.
Muhallebi soğumadan dökülmemeli, kadayıfı yumuşatabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder