Malzemeler;
Tart hamuru için;
1 yumurta
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri
125 gr küp küp doğranmış dolaptan yeni çıkmış tereyağ ya da
margarin
Muhallebisi için;
2 yumurta sarısı
2 bardak süt
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 buçuk yemek kaşığı un
2 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
2 büyük boy şeftali
2 kaşık pudra şekeri
YAPILIŞI;
İlk olarak tereyağ,un ve pudra şekeri parmak uçlarıyla
ufalanır.
Islak kum şeklinde olacak.
Yumurta da eklenip yoğurulur.
Küçük yuvarlak borcamın tabanını tereyağ ile yağlayıp taban
ve kenarlara gelecek şekilde hamur yayılır ve çatal ile tabanına ara ara
batırılır.
Dolapta en az 15 dk bekletilir.
Muhallebisi için tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye
alıp iyice karıştırdıktan sonra ocağa alınır.
Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı eklenir.
Ara ara karıştırıp muhallebinin kabuk tutmaması sağlanır.
Dinlenen tart hamurumuzun üzerine yağlı kağıt koyup üzerine
ağırlık yapması için kuru bakliyat koyulur.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar
pişirip, yağlı kağıt ile bakliyatlar alınır.
Üzeri hafif kızarana kadar biraz da bu şekilde pişirilir.
(Üzerine ağırlık koymamızın sebebi tart hamurunun kabarmasını istemediğimiz
için)
Bu arada yine yağlı kağıt serili bir tepsiye şeftaliler soyulup
dilimlenir.
Üzerine pudra şekeri serpip O da fırına atılır (5- 10 dk
yeterli olacaktır çok pişmesi gerekmiyor)
Fırından çıkan tart hamurumuz soğuyunca borcamdan çıkartılır.
Servis tabağına alınır.
Orta çukur kısmına muhallebi dökülüp, üzerine şeftaliler
dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder