Malzemeler
1 adet levrek,
2 adet domates,
1 adet soğan,
2-3 diş
sarımsak,
Yarım çay
bardağı zeytinyağı,
2 adet defne
yaprağı,
Tuz.
YAPILIŞI
Levrek balığı
temizlenip ayıklanır ve güzelce yıkanır.
Suyu süzülen
balık tuzlanıp güvece yerleştirilir.
Üzerine halka
şeklinde doğranmış olan soğan, kabuğu soyulup küp küp doğranan domatesler
eklenir.
Daha sonra iri
doğranmış olan sarımsaklar, defne yaprağı ve tuz ilave edilir.
Son olarak yarım
çay bardağı zeytinyağı gezdirilip güvecin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır
ve iki üç yerinden delik açılır.
Hazırlanan
güveçte levrek önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
Sürenin sonunda
üzeri açılıp 10 dakika daha pişirilir ve sıcak olarak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder