Lezzetli Yemek Tarifleri

CEVİZLİ KADAYIF DOLMASI



Malzemeleri:
 300 gr tel kadayıf
1 çay bardağı toz ceviz içi
2 tane yumurta
Yarım çay bardağı süt
Kızartmak için ayçicek yağı
Şerbet için;
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker

 YAPILIŞI;
Şerbeti hazırlamak için tencerede su ve toz şekeri kaynatalılır.Kaynatılan şerbetin içine yarım limon suyu sıkılır ve soğuması için kenarda bekletilir.
Tel kadayıflardan bir parça koparılır ve avuç içine yerleştirilerek içine ceviz içinden konur.Rulo şeklinde sıkı bir şekilde sarılır.
Sardığımız kadayıf dolmaları fırın tepsisine dizilir.
Küçük bir kabın içinde yumurta ve süt çok az su eklenip karıştırılır.Sardığımız tel kadayıf sarmaları karışımın içine batırılır ve kızgın yağın içinde kızartılır.

Tüm sarma kadayıflarını kızarttıktan sonra bir tepsiye dizilir ve üzerine soğuk olarak şerbeti dökülür. 30 dakika beklettikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder