Malzemeleri:
1 çay bardağı toz ceviz içi
2 tane yumurta
Yarım çay bardağı süt
Kızartmak için ayçicek yağı
Şerbet için;
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI;
Şerbeti hazırlamak için tencerede su ve toz şekeri
kaynatalılır.Kaynatılan şerbetin içine yarım limon suyu sıkılır ve soğuması
için kenarda bekletilir.
Tel kadayıflardan bir parça koparılır ve avuç içine
yerleştirilerek içine ceviz içinden konur.Rulo şeklinde sıkı bir şekilde sarılır.
Sardığımız kadayıf dolmaları fırın tepsisine dizilir.
Küçük bir kabın içinde yumurta ve süt çok az su eklenip
karıştırılır.Sardığımız tel kadayıf sarmaları karışımın içine batırılır ve
kızgın yağın içinde kızartılır.
Tüm sarma kadayıflarını kızarttıktan sonra bir tepsiye
dizilir ve üzerine soğuk olarak şerbeti dökülür. 30 dakika beklettikten sonra
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder