Malzemeler
1 kilo hamsi
2 patates
2 soğan
2 limon
3-4 dal maydanoz
2 soğan
2 limon
3-4 dal maydanoz
İsteğe göre 1
çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
Tereyağı
Defne yaprağı
Tereyağı
Defne yaprağı
YAPILIŞI;
Hamsiler yıkanır ve kılçıkları çıkartılır.
Patates soyulur,halka halka doğranır ve yıkanarak yağlanmış olan tepsiye dizilir.Tuz atılır.
Hamsiler patateslerin üzerine yerleştirilir.
Halka doğranan soğan ve limonlar hamsilerin üzerine yerleştirilir.Karabiber ve tuz serpilir.
Defne yaprakları ile tereyağ konur.Maydanoz eklenir.
Tepsinin üzeri Yağlı kağıt ile kapatılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirilir.
Hamsiler patateslerin üzerine yerleştirilir.
Halka doğranan soğan ve limonlar hamsilerin üzerine yerleştirilir.Karabiber ve tuz serpilir.
Defne yaprakları ile tereyağ konur.Maydanoz eklenir.
Tepsinin üzeri Yağlı kağıt ile kapatılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirilir.
Sıcak
olarak yeşil salata ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder