Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı garnitür konserve
1,5 su bardağı su veya et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz.
YAPILIŞI;
Pirinçler iyice yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ilavesi
ile bir saat bekletilir.
Daha sonra tekrar iyice yıkanıp suyu süzdürülür.
Pilav tenceresinin içerisine sıvı yağ koyulup
ocağa alınır.
Ardından pirinçler ilave edilir ve üzerine tuz atılıp ara
ara karıştırılarak pirinçler tane tane oluncaya kadar kavrulur.
Pirinçler kavrulduktan sonra, üzerine 1,5 su bardağı su,tereyağ ve garnitürler ilave edilir.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşe ve tencerenin kapağı kapalı
bir şekilde pişmeye bırakılır.
Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olunca ocaktan alınır ve
yavaşça tahta kaşık yardımı ile alt üst edilir.
Ardından tekrar kapağı kapatılır ve 10 dakika kadar
demlenmesi için dinlendirilir.
Hazırlanan pilav sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder