Malzemeler
4 adet yufka,
Su veya süt.
İç harcı için;
Beyaz peynir,
Maydanoz
Üzeri için;
Yumurta sarısı.
Çıtır Karnıyarık Börek Yapılışı
İç harcı için,
beyaz peynir ve maydanoz bir kap içerisinde karıştırılır.
Tereyağı kısık
ateşte hafifçe eritilir.
Düz zemin
üzerine 1 adet yufka serilir ve üzerine fırça yardımı ile tereyağı sürülür.
Yağlanmış
yufkanın üzerine bir yufka daha serilip onunda üzeri yağlanır.
İki kat üst üste
serilen yufkalar boylamasına ve enlemesine kesilerek 4 parçaya ayrılır.
Kesilen parçalar
tekrar ortadan ikiye kesilir ve toplam 8 eşit üçgen parça elde edilir.
İki katlı üçgen
parçaların geniş kısmına, iç harcından koyulur ve sarma sarar gibi kenar
kısımları içe kapatılıp sarılır.
Diğer yufkalarda
bu şekilde yapılıp sarılır ve börekler hazır edilir.
Sarılan
börekler, bir kap içerisine arada boşluk kalmayacak şekilde dizilir.
Böreklerin
üzerilerine su veya süt dökülüp, bu şekilde 15 dakika kadar bekletilir.
Su veya süt
içerisinde bekleyen börekler dikkatlice çıkartılıp, ezmeden sıkılarak yağlı
kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Üzerlerine
yumurta sarısı sürülüp, bıçak yardımı ile ortasından biraz yarılır.
Hazırlanan
karnıyarık böreğin üzerine, tercihe göre domates ve biber dilimleri dizilir.
Önceden
ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder