Malzemeler;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin
1 su bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için ;
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon
YAPILIŞI;
İlk olarak bir paket margarin tavada eritilir. Un havuz gibi
açılır ve ortasına zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve kabartma tozu konur.
Yoğurmaya başlanırr. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar
yoğurma işlemine devam edilir.
Daha sonra hamur üç parçaya bölünür ve merdane ile açılır.
Dövmüş olduğumuz cevizler hamurun üzerine yayılıp rulo
yapılarak yuvarlanır. Bardakla daire şeklinde kesilir.
Kesmiş olduğumuz parçaların iki ucu düzgün bir şekilde
birleştirilir.
Yağlı olmayan tepsiye dizilir ve fırına verilir. Bütün
hamurlar bitinceye kadar bu işleme devam edilir.
Piştikten sonra önceden hazırlayıp soğutmuş olduğumuz
şerbeti üzerine dökülür ve şerbeti çekince servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder