Lezzetli Yemek Tarifleri

DİLBER DUDAĞI




Malzemeler;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin
1 su bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kg. un
250 gram ceviz
Şerbeti için ;
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon

 YAPILIŞI;
İlk olarak bir paket margarin tavada eritilir. Un havuz gibi açılır ve ortasına zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve kabartma tozu konur.
Yoğurmaya başlanırr. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edilir.
Daha sonra hamur üç parçaya bölünür ve merdane ile açılır.
Dövmüş olduğumuz cevizler hamurun üzerine yayılıp rulo yapılarak yuvarlanır. Bardakla daire şeklinde kesilir.
Kesmiş olduğumuz parçaların iki ucu düzgün bir şekilde birleştirilir.
Yağlı olmayan tepsiye dizilir ve fırına verilir. Bütün hamurlar bitinceye kadar bu işleme devam edilir.
Piştikten sonra önceden hazırlayıp soğutmuş olduğumuz şerbeti üzerine dökülür ve şerbeti çekince servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder