Malzemeler:
1 paket kuru instant maya,
1 su bardağı süt,
50 gr tereyağı, (Yumuşak)
3 çorba kaşığı toz şeker,
2 yumurta,
1 paket vanilya,
3,5 su bardağı un,
1 tutam tuz,
Kızartmak için sıvı yağ,
Yapılışı:
Süt hariç diğer malzemeler karıştırılır, sonra süt ilave
edilir esnek bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.Üzeri örtülür
mayalanması için bekletilir.
Hamur merdane ile 1 cm kalınlığında açılır. Yuvarlak halkalar kesilir. Kızgın
olmayan yağda, kısık ateşte ( ocağın en küçük gözünde ) her iki tarafı eşit
kızartılır.
Üst kısımlarına pudra şekeri serpebilir veya benmari usulü
eritilmiş çikolataya batırdıktan sonra, hindistan cevizi, antep fıstığı,
çikolata şekerlemeleri, renkli şekerli pasta süsleri v.s ile zevke göre
süslenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder