Lezzetli Yemek Tarifleri

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI ENGİNAR



 Malzemeler;
5 adet enginar,
1 adet büyük kuru soğan,
1 adet havuç,
1 adet büyük patates,
1 çay bardağı bezelye,
1 çay bardağı zeytinyağ,
6 adet portakalın suyu,
1 adet limon suyu,
1 adet kesme şeker,
Tuz.
Süslemek için;
Dereotu.
YAPILIŞI;
Soğan, patates ve havuç küp şeklinde yemeklik olarak doğranır.
Tencerenin içerisine zeytinyağı konulur ve soğan ilave edilip, biraz kavrulur.
Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine doğranmış havuçlar ilave edilip soğanlarla birlikte iyice kavrulur.
Patates ve bezelyeleri de tencereye konulur ve 2-3 dakika kadar ezmeden dikkatlice karıştırılır.
Tuz ilavesi de yapıldıktan sonra ocaktan alınır.
Yayvan bir tencerenin içerisine enginarlar dizilir ve üzerilerine hazırlanan harç pay edilir.
Portakal suyu, limon suyu, şeker ve tuzu da ilave edilip, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişirme işlemi tamamlanınca ocaktan alınır ve soğuyuncaya kadar tencerede dinlendirilir.

Dereotu ile süslenip, soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder