Malzemeler;
5 adet
enginar,
1 adet
büyük kuru soğan,
1 adet
havuç,
1 adet
büyük patates,
1 çay
bardağı bezelye,
1 çay
bardağı zeytinyağ,
6 adet
portakalın suyu,
1 adet
limon suyu,
1 adet
kesme şeker,
Tuz.
Süslemek için;
Dereotu.
YAPILIŞI;
Soğan,
patates ve havuç küp şeklinde yemeklik olarak doğranır.
Tencerenin
içerisine zeytinyağı konulur ve soğan ilave edilip, biraz kavrulur.
Soğanlar
kavrulduktan sonra üzerine doğranmış havuçlar ilave edilip soğanlarla birlikte
iyice kavrulur.
Patates
ve bezelyeleri de tencereye konulur ve 2-3 dakika kadar ezmeden dikkatlice
karıştırılır.
Tuz
ilavesi de yapıldıktan sonra ocaktan alınır.
Yayvan
bir tencerenin içerisine enginarlar dizilir ve üzerilerine hazırlanan harç pay
edilir.
Portakal
suyu, limon suyu, şeker ve tuzu da ilave edilip, enginarlar yumuşayıncaya kadar
pişirilir.
Pişirme
işlemi tamamlanınca ocaktan alınır ve soğuyuncaya kadar tencerede
dinlendirilir.
Dereotu
ile süslenip, soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder