MALZEMELER.
1 su bardağı şeker,
50 gr yumuşak margarin,
1 çay bardağı zeytinyağı,
3 yumurta ( 1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak),
1/2 su bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Alabildiği kadar un,
YAPILIŞI:
Un dışındaki malzemeler yoğurma kabının içinde iyice
karıştırılır.
Elenmiş un ilave edilir, orta yumuşaklıkta hamur elde
edilinceye kadar un eklenir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır avuç içinde yuvarlatılır ve hafif
bastırılır. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine
yumurta sarısı sürülür, arzuya göre şeker veya fındık da serpilir. 180 derece
fırında 20-25 dakika pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder