Lezzetli Yemek Tarifleri

ANNE KURABİYESİ



















MALZEMELER.
1 su bardağı şeker,
50 gr yumuşak margarin,
1 çay bardağı zeytinyağı,
3 yumurta ( 1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak),
1/2 su bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Alabildiği kadar un,
YAPILIŞI:
Un dışındaki malzemeler yoğurma kabının içinde iyice karıştırılır.
Elenmiş un ilave edilir, orta yumuşaklıkta hamur elde edilinceye kadar un eklenir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır avuç içinde yuvarlatılır ve hafif bastırılır. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, arzuya göre şeker veya fındık da serpilir. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder