Malzemeler:
1 limon suyu,
Yapılışı:
Vişneler bol suda yıkadıktan sonra suyun
altında saplarından ve çürük vişnelerden ayıklanır ve süzülür.
Tencereye bir kat vişne, bir kat şeker olmak üzere
yerleştirilir.
Ara sıra karıştırılır ve bu sırada limon suyu ilave edilir.1
gece suyunu salması için bekletilir.
Tel süzgeçten geçirilir. Süzgeçten geçirilirken çekirdekleri
ayıklanarak ayrı bir kaba alınır.
Çekirdekli kabın içine az miktarda su konulur
karıştırılır. Karıştırarak yıkanmış çekirdeklerin suyu posaya azar azar
dökülür ve posanın süzgeçten iyice geçirilmesi sağlanır.
Süzgeçten geçen şurup şişelere doldurulur buzdolabına
kaldırılır. Kullanırken 3-4 katı su ile sulandırılarak içilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder