Lezzetli Yemek Tarifleri

VİŞNE ŞURUBU




















Malzemeler:
1 kg vişne,
1 kg şeker,
1 limon suyu,
Yapılışı:
Vişneler bol suda yıkadıktan sonra suyun altında saplarından ve çürük vişnelerden ayıklanır ve süzülür.
Tencereye bir kat vişne, bir kat şeker olmak üzere yerleştirilir.
Ara sıra karıştırılır ve bu sırada limon suyu ilave edilir.1 gece suyunu salması için bekletilir.
Tel süzgeçten geçirilir. Süzgeçten geçirilirken çekirdekleri ayıklanarak ayrı bir kaba alınır.
Çekirdekli kabın içine az miktarda su konulur karıştırılır. Karıştırarak yıkanmış çekirdeklerin suyu posaya azar azar dökülür ve posanın süzgeçten iyice geçirilmesi sağlanır.
Süzgeçten geçen şurup şişelere doldurulur buzdolabına kaldırılır. Kullanırken 3-4 katı su ile sulandırılarak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder