Malzemeler;
1 küçük boy
turşuluk lahana
2 havuç
5-6 diş sarımsak
1 kuru soğan
3-4 yeşil biber
3-4 yeşil biber
1 lt su
2 yemek kaşığı
tuz
1 kahve fincanı sirke
1 yemek kaşığı
toz şeker
3-4 tane
karabiber
YAPILIŞI;
Yıkanan lahana
dış yaprakları temizlenerek ikiye kesilir.Sap kısmı derinden çıkartılır.
Kesilenlen
parçalar tekrar kesilirerek kavanoza doldurulur.Doğranan havuçlar ve soğanlar
ilave edilir.Sarımsaklar katılır.
Kavanoz dolunca
üzerine şeker ve sirke
dökülür.karabiberler konur.Kaynamış tuzlu su ılık olarak üzerine eklenir.Kapağı
kapatılarak kış için yemeye hazırdır.NOT:Bu ölçüler çoğaltılarak istenilen miktarda yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder