Lezzetli Yemek Tarifleri

23 Şubat 2016 Salı

LAHANA TURŞUSU






















Malzemeler;
1 küçük boy turşuluk lahana
2 havuç
5-6 diş sarımsak
1 kuru soğan
3-4 yeşil biber
1 lt su
2 yemek kaşığı tuz
1 kahve fincanı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
3-4 tane karabiber
YAPILIŞI;
Yıkanan lahana dış yaprakları temizlenerek ikiye kesilir.Sap kısmı derinden çıkartılır.
Kesilenlen parçalar tekrar kesilirerek kavanoza doldurulur.Doğranan havuçlar ve soğanlar ilave edilir.Sarımsaklar katılır.
Kavanoz dolunca üzerine  şeker ve sirke dökülür.karabiberler konur.Kaynamış tuzlu su ılık olarak üzerine eklenir.Kapağı kapatılarak kış için yemeye hazırdır.
NOT:Bu ölçüler çoğaltılarak istenilen miktarda yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder