Malzemeler;
Hamur için;
1 su bardağı su
25 gr tere yağ
1 çay kaşığı şeker
1 çimdik tuz
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta
Şerbet için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
YAPILIŞI;
Hamur için; tencereye yağ,su,şeker ve tuz konup kaynayınca
ocak kısılır. 1 su bardağı un eklenir.
Kaşığın arkasıyla iyice yedirilip tekrar ocağa alınır. Kısık
ateşte 2 dakika kadar kaşığın arkasıyla ezerek karıştırarak pişirilir sonra
toparlanan hamur derin bir kaseye alınıp iyice soğutulur.
İçine yarım yemek kaşığı irmik, yarım yemek kaşığı nişasta,
1 yumurta eklenir, mikserle iyice çırpılır.
Krema sıkma torbasına büyük yıldız uç takılır ve hamur torbaya boşaltılır.
Kızartmak için; geniş karnıyarık tenceresine bol sıvı yağ
konulur.
Yağ soğuk olmalıdır. Pisince hamur olmasın diye hamurun
hepsi soğuk yağa sıkılmalıdır.
Kızaran hamurlar delikli kaşıkla yağı süzülerek alınıp iyice
soğuyan şerbete konur. Bir kaç tur karıştırıp şerbeti çekmesi sağladıktan sonra
servis tabağına alıp üzerine antep fıstığı serpilir.
Şerbet için;
Su ve şeker kaynatılır.
Kaynayınca birkaç damla limon sıkılır. 5 dakika kısık ateşte
kaynatıp ocak kapatılır.İyice soğuk olmalıdır.(ılık değil soğumuş olacak)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder