Malzemeler;
500 gr kırmızı biber
500 gr yeşil biber
7,8 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 su bardağı sıvı yağ
tuz
YAPILIŞI;
Yıkanan biberler irice doğranır.
Geniş bir tencerede sirke ve sıvı yağ ile biberler fazla yumuşamadan rengi dönenen kadar 10 dakika pişirilir.
Tuz atılır.Sarımsaklar konur.Bir kez karıştırılıp ocak kapatılır.
Sıcak olarak cam kavanozlara doldurulur ve sıkıca kapakları kapatılır.Ters çevrilerek bir gece bekletilir.
Ertesi gün kapakları kontrol edilir,iyi kapananlar soğuk bir yerde yemeye hazır bekletilir.Kapanmayanlar tekrar açılıp başka kapak ile sıcak olarak kavanozlara konup kapatılır.Erken farkedilmesse sonradan kapağı hava almış olanlar yenmemelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder