Malzemeler:
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı
yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 cay bardağı çörek otu(isteğe göre değişir)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (sarısı üzerine, akı içine kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar
yoğurulur.
Hamurdan parça koparılarak yaklaşık 5 cm genişliğinde uzun rulo
yapılır ve üzeri merdane ile düzleştirilir.
Baklava deseni gibi verev parçalar kesilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış
fırında pişirilir.
Baklava deseni gibi verev parçalar kesilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder