2 adet kabak,
1 yemek kaşığı
zeytin yağı,
100 gr kaşar peyniri,
50 gr beyaz peynir,
2 yemek kaşığı lor
1 tatlı kaşığı
pul biber.
YAPILIŞI
Kabakların dışı
tıraşlanıp, uzunlamasına ortadan ikiye bölünür.
Fırça yardımı
ile her yerine güzelce zeytin yağı sürülür.
Fırının ızgara
bölümüne konularak 15 dakika pişirilir.
Hafif ılındıktan
sonra içleri oyulur.
Peynirler
rendelenip, bir kap içerisine alınır ve pul biber ilavesi ile güzelce
karıştırılır.
Kabakların içi
hazırlanan peynirli harç ile doldurulup fırın tepsisine sıralanır.
önceden ısıtılan
180° fırında, 15 dakika pişirildikten sonra peynirli kabak sandal fırından
alınır.
Sıcak olarak
servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder